California Dreamin’

Πειραιάς, 9 Οκτώβρη 2014

Δε σκόπευα να γράψω σήμερα. Σκεφτόμουνα να ξεκουραστώ, να κάνω ένα reset, να αποφύγω να γίνω κουραστικός στον αναγνώστη. Αλλά με το που άνοιξα το μάτι μου, είδα τα Blog Challenges για την “Free Writing Day”. 400 λέξεις, αυθόρμητο γράψιμο, χωρίς διορθώσεις και δεύτερες σκέψεις. Challenge Accepted, εννοείται πως δε λες όχι σε κάτι τέτοιο! Πάμε λοιπόν.

California Dreamin’, σήμερα, Californication και Hank Moody. Το’ χα υποσχεθεί στο Νίκο ότι οπωσδήποτε θα έκανα ένα post γι’ αυτό το τραγούδι, αυτή τη σκηνή και αυτόν τον πρωταγωνιστή. Κατ’ αρχάς, η συγκεκριμένη εκτέλεση (από Shaw Blades) είναι άψογη. Και η σκηνή προσφέρει ένα από τα καλύτερα season endings της σειράς. “And the dance continues”, σύμφωνα με τον Hank. Venice Beach Boardwalk (αν δεν απατώμαι, καθώς οι γνώσεις μου για τα «αξιοθέατα» της Αμερικής προκύπτουν αποκλειστικά και μόνο από ό,τι εμφανίζεται σε ταινίες, σειρές κλπ). Venice Beach Boardwalk γεμάτη κόσμο που πηγαινοέρχεται, κάνει βόλτα, roller blades, street performing, τρέχει ή τρώει παγωτό κι απολαμβάνει τον καλό καιρό. Πολύ ζεστή σκηνή, ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα των ανθρώπων. Ο Hank έχει μείνει μόνος του, για χάρη της κόρης του, Becca, και είναι έτοιμος να προχωρήσει. “And the dance continues”.

Πάντα με μάγευαν τέτοιες σκηνές. Είμαι άνθρωπος της Κυριακής. Η Κυριακή για μένα αντιπροσωπεύει το εξής: έχεις περάσει όμορφα το Σαββατόβραδό σου μετά από μια βδομάδα (σκληρής ίσως) δουλειάς, έχεις κάνεις νέες γνωριμίες, έχεις ξενυχτίσει και γυρνάς σπίτι αργά. Ξυπνάς την Κυριακή κατά το μεσημεράκι (εκεί, γύρω στις δύο- τρεις), παίρνεις τηλέφωνο τα φιλαράκια σου και αράζετε κάπου για καφέ. Σε μια καφετέρια γεμάτη κόσμο, σε έναν πεζόδρομο ίσως, για να βλέπεις τον κόσμο να περνάει. Αν είσαι Πειραιά, Μαρίνα Ζέας. Πισίνα, FloCafe, ή κάτι παρόμοιο. Αν είσαι Πάτρα, Αγίου Νικολάου (Cibo Cibo ή Ιντεάλ;). Ίσως και Μαρίνα, Θεατράκι ή W. Πάντως το σκηνικό είναι πάντα το ίδιο. Εσύ και η παρέα σου, ψιλοκομμάτια από το ξενύχτι, απολαμβάνετε την τελευταία μέρα ξεκούρασης πριν αρχίσουν πάλι οι υποχρεώσεις, η δουλειά, η σχολή. Μόλις δράσει ο καφές και έρθετε λίγο στα ίσια σας, αρχίζετε να αναλύετε τα γεγονότα της προηγούμενης νύχτας. Τι έκανε ο καθένας, ποιος μίλησε σε ποια, ποιος πέρασε καλά και ποιος όχι, γενικά κουτσομπολιά και νέα. Μετά χαζεύετε τον κόσμο, ο καθένας σκέφτεται τα δικά του, προσπαθεί να μαντέψει την ιστορία του κάθε περαστικού.

Πάντα το έκανα αυτό, ειδικά τις Κυριακές. Όποτε είμαι σε χώρο με πολύ κόσμο γύρω μου, πάντα μ’ αρέσει να στήνω αυτί. Να πιάσω καμια πρόταση, να κρατηθώ από αυτήν και να φτιάξω μέσα στο κεφάλι μου μια ωραία ιστορία για τους ανθρώπους που συζητούν. Αυτή είναι η Αγγελική, η φίλη της είναι η Μαρία. Η Μαρία γουστάρει τον Κώστα, χτες είχανε βγει οι δυο τους, αλλά αυτός παρότι έδειχνε ενδιαφέρον δεν έκανε κίνηση και η Μαρία βγήκε με την Αγγελική για να αναλύσουν τη συμπεριφορά του Κώστα και να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις της Μαρίας. Αχ, τα λατρεύω αυτά! Είναι τόσο αυθεντικά, τόσο όμορφα, μου βγάζουν τόσο θετικά συναισθήματα, τόση ζωντάνια και πάθος για τη ζωή!

Ας επιστρέψουμε όμως στο Hank Moody. Έχοντας μείνει μόνος, πάνω που πήγαινε να τα ξαναβρεί με τον Έρωτα της ζωής του, την Karen, απολαμβάνει κάποιες στιγμές χαλάρωσης με την κόρη του. Χωρίς να αγχώνεται για το μέλλον, χωρίς να ξέρει τι του επιφυλάσσει η μοίρα στην επόμενη στροφή. Είναι η Κυριακή του, μετά από μια δύσκολη βδομάδα. Και πριν ακριβώς από μια καινούρια, πιθανότατα εξίσου δύσκολη…

“All the leaves are brown and the sky is grey

I’ve been for a walk on a winter’s day”

Advertisements

About georgeptl

The creator of this blog is a 25 year old pharmacist, living and loving in Athens, Greece. Incurably in love with Love, he doesn't like to give up. His target? To prove that anything is possible, if we want it bad enough!
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s